Ontslag wordt de laatste jaren steeds meer vormgegeven middels een vaststellingsovereenkomst. Het is van groot belang om hieromtrent advies te vragen aan een onafhankelijke partij. De inhoud van de vaststellingsovereenkomst is van groot belang en is juridisch van aard. Uw werkgever heeft een belang dat niet gelijk staat met uw belang. De werkgever wil zo goedkoop mogelijk van u af terwijl u uw huid zo duur mogelijk wilt verkopen. Daarbij geldt dat uw werkgever vaak beter weet wat er in deze overeenkomst opgenomen moeten worden dan u. Het is zaak om deze onbalans teniet te doen. Daar kan RechtVoorWerk.NL u bij helpen.

Advies bij vaststellingsovereenkomsten: ga niet te snel akkoord met uw ontslag

In een vaststellingsovereenkomst staan de afspraken die u maakt met uw werkgever omtrent uw ontslag. Deze afspraken kunnen gaan over de datum van de beƫindiging van uw contract, de uitbetaling van uw vakantiedagen, de werking van een non-concurrentiebeding en het inleveren van bedrijfseigendommen als een auto, een telefoon of een laptop. Om er zeker van te zijn dat de vaststellingsovereenkomst tussen u en uw werkgever in een eerlijke balans opgesteld wordt, is het zaak om advies en bemiddeling in te winnen. RechtVoorWerk.NL. kan u precies vertellen waar u als werknemer recht op heeft, zoals op een ontslagvergoeding. Zo weet u zeker dat u niet te snel instemt met uw ontslag. U kunt bij ons terecht voor een degelijk eenmalig advies voor een bepaalde kwestie, maar begeleiden u ook graag tijdens een langere procedure.

Wat kan RechtVoorWerk.NL voor u betekenen?

Het is voor u belangrijk dat u snel weet wat uw rechten zijn en dat de vaststellingsovereenkomst zo gunstig mogelijk voor u is. Ook wilt u uw recht op een WW-uitkering niet in gevaar brengen. Twijfel niet en neem met spoed contact op voor een vrijblijvend gesprek.